Globalizace v Africe - Přibylová, Šárka; Neumann, Pavel, 1956-; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem práce je shrnutí dosavadních poznatků o průběhu globalizace v Africe, jejích dopadů na kontinent, reálných řešení problémů, ale i možných doporučení, která by mohla vést k urychlení hospodářského růstu. Je tento vliv pozitivní nebo negativní? Dílčím cílem úvodní kapitoly je charakteristika globalizace jako takové, základních sfér i projevů, ve kterých byl vliv tohoto fenoménu výrazně zaznamenán. V následující kapitole je uveden souhrn z globalizace plynoucích důsledků pro africký kontinent, pozitivních i negativních dopadů. Ve třetí kapitole je letecká síť charakterizována jako potenciální měřítko globalizace afrických měst, jsou rovněž uvedeny výhody plynoucí z hodnocení globalizace měst tímto způsobem. Následně jsou zmíněna možná doporučení, díky kterým by mohla Afrika z globalizace vytěžit maximum. Závěr kapitoly je věnován zahraniční pomoci.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses