Platobná bilancia Poľska v období 1999 -- 2015 - Hmilanský, Roman; Jiránková, Martina, 1967-; Famfule, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá vývojom platobnej bilancie Poľska v období 1999-2015. V prvej kapitole oboznamuje čitateľa s teóriou týkajúcej sa platobnej bilancie, poskytuje pohľad na jej účty, štruktúry a využívané indikátory pri analýze tvaru vonkajšej ekonomickej rovnováhy. Druhá kapitola je venovaná samotnej analýze položiek platobnej bilancie Poľska v priebehu daného obdobia, za pomoci grafických príloh poukazuje na významné transakcie a vývojove trendy. V tretej kapitole je za použitia zanalyzovaných údajov a vybraných ukazovateľov posúdený tvar vonkajšej ekonomickej rovnováhy Poľska. Záver poskytuje zhrnutie skúmaného vývoja a výsledný pohľad na dlhodobú udržateľnosť.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses