Basel III - Čurdová, Natálie (2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopad nového regulatorního rámce Basel III na likviditu a kapitálovou strukturu v českém a evropském bankovním sektoru. V první teoretické části jsou uvedeny důvody a formy regulace bank a je podrobně představen koncept Basel III včetně jeho historického vývoje. V druhé praktické části jsou analyzovány vybrané kapitálové a likviditní ukazatele a dopadové studie od Evropského bankovního orgánu a České národní banky. Výsledky analýzy ukazují, že oba bankovní sektory jsou dobře kapitálově vybaveny s dostatečnou likviditou a nová regulace by na ně neměla mít výrazný dopad.