Basel III - Čurdová, Natálie; Sato, Alexej, 1952-; Famfule, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopad nového regulatorního rámce Basel III na likviditu a kapitálovou strukturu v českém a evropském bankovním sektoru. V první teoretické části jsou uvedeny důvody a formy regulace bank a je podrobně představen koncept Basel III včetně jeho historického vývoje. V druhé praktické části jsou analyzovány vybrané kapitálové a likviditní ukazatele a dopadové studie od Evropského bankovního orgánu a České národní banky. Výsledky analýzy ukazují, že oba bankovní sektory jsou dobře kapitálově vybaveny s dostatečnou likviditou a nová regulace by na ně neměla mít výrazný dopad.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses