Trh s uměním - Křápková, Lucie (2016)
Tématem bakalářské práce je mezinárodní obchod na trhu především s výtvarným uměním a doplněný o s ním spojené souvislosti. Nejdříve se zaměřuje na vznik aukčního trhu a vývoj největších aukčních síní jak ve světě, tak v Čechách, a to s důrazem na Aukční dům Sýpka. V druhé kapitole je rozebrán tržní aspekt prodeje umění z hlediska vládních subvencí, marketingu a právního prostředí. Zabývá se také poslední finanční krizi a hodnotí její dopad na obchod s uměleckým zbožím v USA, Velké Británii a Číně, a závěr je věnován novodobým trendům, se kterými se trh s uměním potýká - čím dál populárnější online aukce a investiční politika v umělecké oblasti.