Trh s uměním - Křápková, Lucie; Drozen, František; Novák, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tématem bakalářské práce je mezinárodní obchod na trhu především s výtvarným uměním a doplněný o s ním spojené souvislosti. Nejdříve se zaměřuje na vznik aukčního trhu a vývoj největších aukčních síní jak ve světě, tak v Čechách, a to s důrazem na Aukční dům Sýpka. V druhé kapitole je rozebrán tržní aspekt prodeje umění z hlediska vládních subvencí, marketingu a právního prostředí. Zabývá se také poslední finanční krizi a hodnotí její dopad na obchod s uměleckým zbožím v USA, Velké Británii a Číně, a závěr je věnován novodobým trendům, se kterými se trh s uměním potýká - čím dál populárnější online aukce a investiční politika v umělecké oblasti.
Vedoucí práce: František Drozen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses