Obchodní politika Venezuely v kontextu vnitropolitických změn - Hladilová, Silvie (2016)
Tato bakalářská práce analyzuje obchodní politiku Venezuely z několika úhlů pohled. Zabývá se vlivem struktury ekonomiky a důležitou rolí ropy v obchodních vztazích této země. Zároveň charakterizuje specifika politického režimu od roku 1999 a změn, které se od té doby odehrály. Tuto situaci zasazuje do kontextu tzv. levicové vlny, kterou můžeme pozorovat v rámci Latinské Ameriky. Také se zabývá změnou obchodních vztahů a integračními snahami plynoucími z levicového zaměření venezuelské politické scény.