Obchodní politika Venezuely v kontextu vnitropolitických změn - Hladilová, Silvie; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce analyzuje obchodní politiku Venezuely z několika úhlů pohled. Zabývá se vlivem struktury ekonomiky a důležitou rolí ropy v obchodních vztazích této země. Zároveň charakterizuje specifika politického režimu od roku 1999 a změn, které se od té doby odehrály. Tuto situaci zasazuje do kontextu tzv. levicové vlny, kterou můžeme pozorovat v rámci Latinské Ameriky. Také se zabývá změnou obchodních vztahů a integračními snahami plynoucími z levicového zaměření venezuelské politické scény.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses