Všeobecné volby v Argentině 2015 : analýza průběhu a dopadů - Toula, Patrik, 1993-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Beranová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá všeobecnými (prezidentskými a parlamentními) volbami konanými v Argentině v roce 2015. Jejím cílem je zanalyzovat jejich průběh a dopady. V první kapitole se práce zaobírá problematikou prezidentského vládnutí v teoretické rovině. Popisuje jednotlivé problémy a otázky, které mohou v prezidentské formě vládnutí nastat. Ve druhé kapitole charakterizuje argentinský politický systém od jeho historických počátků, přes ústavní a volební systém až po hlavní politické strany. Třetí kapitola se zabývá samotnými volbami. Nejprve shrnuje předvolební situaci, poté popisuje průběh a výsledky jednotlivých kol u prezidentských voleb. Dále interpretuje výsledky parlamentních voleb a na závěr analyzuje všeobecné dopady. Při řešení problému je použita metoda analýzy na základě oficiálních výsledků voleb.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses