Nabídka výjezdového dobrovolnického cestovního ruchu v České republice - Bryndová, Karolína (2016)
Bakalářská práce se zabývá výjezdovým dobrovolnickým cestovním ruchem v České republice prostřednictvím dobrovolnických organizací, které nabízejí projekty hlavně pro mladé lidi jakožto smysluplné trávení volného času, ale také organizací, které se podílejí na pomocných akcích při různých živelných katastrofách a jiných mimořádných událostech. Jsou zde vymezeny typy projektů a na konkrétních příkladech z praxe pak sepsány pozitivní a negativní dopady, přínosy a problémy mezinárodního dobrovolnictví. V dotazníkovém šetření je identifikován profil účastníka těchto projektů a na základě toho je odhadnut i další vývoj dobrovolnického CR.