Dopady zavedení přímé volby prezidenta v ČR v teorii a politické praxi - Molíková, Eva; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Petřík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat kroky našeho přímo voleného prezidenta Miloše Zemana v úřadě skrze nekontrasignované pravomoci a odpovědět na otázku, jestli se naplnily zejména negativní argumenty akademické obce v rámci těchto pravomocí. Druhým cílem práce je snaha zodpovědět, které z těchto pravomocí se naše hlava státu snažila využít šířeji, než mu stanovuje Ústava a výklad české právnické obce.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses