Titul EHMK a jeho vliv na rozvoj cestovního ruchu v Plzeňském kraji - Machová, Lucie; Heřmanová, Eva, 1959-; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá projektem Evropské hlavní město kultury (EHMK) a mírou vlivu na rozvoj cestovního ruchu města Plzně a Plzeňského kraje. První kapitola se obecněji zabývá projektem EHMK. Druhá kapitola se věnuje podrobněji přihlášce města Plzeň do projektu EHMK, programem roku 2015, dobrovolnictvím v rámci EHMK a mobilní aplikací vyvinutou speciálně pro Plzeň EHMK 2015. Třetí kapitola zkoumá koncepci cestovního ruchu města Plzně a Plzeňského kraje, a hodnotí míru úspěšnosti a návštěvnost města Plzně a Plzeňského kraje, a změny v počtu návštěvníků v letech 2012-2015. Poslední kapitola je věnována vlastnímu zhodnocení částí projektu a programu roku 2015. Ze získaných výsledků jsou vyvozeny závěry a nastíněn budoucí možný vývoj kultury a rozvoj cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses