Analýza a komparace Jihočeského a Jihomoravského kraje z hlediska cykloturistiky - Jedličková, Klára; Kalábová, Markéta; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a komparací Jihočeského a Jihomoravského kraje z pohledu cykloturistiky, s cílem rozhodnout, který z těchto krajů má pro cykloturistiky větší potenciál a lepší předpoklady. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je definován termín cykloturistika, druhy cykloturistiky, typy cyklistů a je zde popsán současný stav cykloturistiky v České republice. Druhá kapitola charakterizuje Jihočeský a Jihomoravský kraj a analyzuje jejich stav cykloturistiky v kraji a atraktivity cestovního ruchu. Třetí část práce je založena na komparaci krajů s pomocí vybraných indikátorů ovlivňující cykloturistiku. Poslední kapitola se věnuje diskuzi a vyhodnocení všech komparací provedených ve třetí kapitole a je zde vyjádřeno rozhodnutí, který z krajů je pro cykloturistiku vhodnější.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses