Analýza franchisingu na příkladu společnosti Hooters - Nováková, Aneta (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá franchisingem, přičemž se zaměřuje na americkou společnost Hooters. Cílem práce je vytvořit ucelený pohled na franchisingový koncept Hooters. Práce odhaluje fungování tohoto konceptu - v čem spočívá jeho úspěšnost, jak moc je finančně náročný a jaké jsou kladeny požadavky na žadatele o tuto franšízu. Výsledky této práce mají informovat potencionálního uchazeče, zda má dostatečné předpoklady, aby se stal franšizantem, a jaká kritéria musí splnit, aby se mohl ucházet o Hooters franšízu.