Postavení Indie na světovém trhu cukru - Smělá, Monika (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na postavení Indie na světovém trhu cukru. V první kapitole je popsána historie cukru jako komodity, vývoj jeho spotřeby a produkce, také jsou zde analyzovány globální aktéři tohoto odvětví. Další kapitola je zaměřena přímo na cukrovarnictví v Indii, jeho postavení, vývoj a současné problémy. Poslední kapitola je věnována možnému budoucímu vývoji cukrovarnictví v Indii a možnostem, na základě kterých by mohlo zvýšit svoji konkurenceschopnost na světovém trhu.