Srovnání přístupů USA a EU k hrozbě Islámského státu - Stejskalová, Kristýna; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá srovnáním bezpečnostní a strategické kultury Evropské unie a Spojených států amerických v přístupu k hrozbě Islámského státu. Srovnání proběhne na základě dvou samostatných analýz komplexní strategie a jednotlivých kroků obou aktérů z různých metodologických hledisek. V rámci jednotlivých analýz bude zkoumána bezpečnostní a strategická kultura aktéra ve světle historických milníků, dále budou představeny faktory angažmá v boji proti Islámskému státu, komplexní strategie v boji proti terorismu a jednotlivé kroky podniknuté v boji proti konkrétní bezpečnostní hrozbě. Na základě komparativní analýzy budou tyto přístupy srovnány a budou zodpovězeny nejen otázky, jakým způsobem se aktéři k hrozbě postavili a jak se tyto přístupy liší, ale také co stojí za těmito konkrétními kroky, které aktéři ve vztahu k Islámskému státu podnikli.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses