Cestovní ruch v příhraničních oblastech Česka (se zaměřením na turistický region Šumava) - Kurzová, Martina; Heřmanová, Eva, 1959-; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce - Cestovní ruch v příhraničních oblastech Česka je analýza současné situace v turistickém regionu Šumava, na základě kterého je stanoven potenciál pro budoucí rozvoj cestovního ruchu. Lidmi téměř neporušená krajina s obrovským přírodním i kulturním bohatstvím byla v minulosti těžce poznamenaná historickými událostmi, které zapříčinily její diferenciovaný vývoj. Z tohoto důvodu je čtenář nejprve seznámen s regionem Šumava vč. opodstatněním jeho současného stavu. V praktické části je pozornost soustředěna na dva význačné objekty regionu: Národní park Šumava a Ski&Bike areál Špičák. Na těchto příkladech jsou prezentovány přínosy neustálého rozvoje, nezbytnost modernizace a přizpůsobení se aktuálním trendům. Součástí práce je rovněž zhodnocení z pohledu místních obyvatel, SWOT analýza a autorčina doporučení.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses