Adaptace nového zaměstnance - Benešová, Barbora (2016)
Diplomová práce se zabývá tématem adaptace nového zaměstnance. V teoretické části práce je kladen důraz na vysvětlení toho, jakým způsobem se adaptace a práce s lidskými zdroji odráží na ekonomickém výkonu firmy a plnění jejích cílů. Pozornost je věnována aktuálním průzkumům a poznatkům o současných podmínkách na trhu práce, které poukazují na rostoucí význam práce s novými zaměstnanci. V praktické části práce je zanalyzován adaptační proces vybrané společnosti a na základě výstupů z výzkumu je předložen návrh na optimalizaci stávajícího procesu.