Bitcoins - využití virtuální měny v současné ekonomice DS - Páral, Jiří; Taušer, Josef; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je bližší prozkoumání oblasti virtuální měny Bitcoin a posouzení rozšířenosti měny v současné ekonomice. Práce se nejprve věnuje trhu kryptoměn, technologii a altcoinům. Dále detailněji rozebírá kryptoměnu Bitcoin, její vznik, historii a těžbu měny. V textu se rovněž rozebírá volatilita měny v uplynulých letech, otázka regulace ze strany států a technologické hrozby sítě. V závěrečné kapitole diplomová práce zkoumá možnosti získání této měny jednotlivci a využitelnost kryptoměny Bitcoin v podnicích.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses