Úloha a význam M. R. Štefánika pre vznik československej diplomacie - Gúcka, Dominika; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza úlohy a významu Milana Rastislava Štefánika pri vzniku československej diplomacie. Práca je rozdelená na tri kapitoly. Prvá sa zameriava na vznik Československa, teóriu formovania diplomacie a na diplomata ako aktéra medzinárodných vzťahov. V druhej sa budem venovať československej zahraničnej politike a jej hlavným predstaviteľom v rámci zahraničného odboja. Tretia kapitola sa týka M. R. Štefánika. Jeho osobného a profesijného života, ktorý mu dopomohol k jeho diplomatickým stykom. Priblížim jeho vzťah s Masarykom a Benešom a v poslednej podkapitole uvediem konkrétne zásluhy a význam Štefánika na základe teoreticko-koncepčného východiska.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses