OSN jako aktér mezinárodních vztahů na Blízkém a Středním východě - Rudová, Šárka; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá Organizací spojených národů jako aktérem mezinárodních vztahů v oblasti Blízkého a Středního Východu, konkrétně v Afghánistánu, Iráku a Sýrii, kde probíhají konflikty a občanské války již od 90. let. Jedná se především o analýzu a hodnocení jejího chování při řešení konfliktů na základě rezolucí vydaných RB OSN ve zmíněných státech v porovnání s teoretickým postupem dle Charty OSN. Kritérii hodnocení jsou předcházení konfliktu, řešení konfliktu, obnova a udržování mezinárodního míru a budování míru. Cílem práce je tedy zjistit, jakým způsobem OSN v konfliktech postupovala a jak se jí podařilo naplnit teoretické východisko.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses