Postavenie Kosova v medzinárodných vzťahoch - Habláková, Veronika (2016)
Témou tejto práce je postavenie Kosova v medzinárodných vzťahoch. Kosovo vyhlásilo jednostranne nezávislosť na Srbsku vo februári 2008 a zaraďuje sa medzi nefunkčné štáty. V tejto práci budú skúmané hlavne príčiny nefungovania Kosova a ako sa to odzrkadľuje na jeho súčasnom postavení.