Norimberské zákony nacistického Německa a jejich ohlas v Československu - Zemanová, Barbora (2016)
Hlavním úkolem této bakalářské práce byla analýza ohlasů norimberských zákonů v Československu na základě dobového československého tisku. Práce je členěna celkem do pěti kapitol - první kapitola se zabývá vymezením pojmů rasismus a antisemitismus, druhá kapitola se věnuje vzestupu nacismu v Německu, třetí kapitola se snaží přiblížit opatření, která předcházela vydání norimberských zákonů, a především provádí analýzu znění samotných norimberských zákonů, jejich povahy a dopadů. Čtvrtá kapitola se věnuje zavádění norimberských zákonů na území tehdejšího protektorátu - území, které se stalo okupovanou oblastí nacistického Německa. Stěžejní kapitolou celé bakalářské práce je kapitola pátá věnující se analýze ohlasů norimberských zákonů v dobovém československém tisku.