Norimberské zákony nacistického Německa a jejich ohlas v Československu - Zemanová, Barbora; Veselý, Zdeněk, 1950-; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Hlavním úkolem této bakalářské práce byla analýza ohlasů norimberských zákonů v Československu na základě dobového československého tisku. Práce je členěna celkem do pěti kapitol - první kapitola se zabývá vymezením pojmů rasismus a antisemitismus, druhá kapitola se věnuje vzestupu nacismu v Německu, třetí kapitola se snaží přiblížit opatření, která předcházela vydání norimberských zákonů, a především provádí analýzu znění samotných norimberských zákonů, jejich povahy a dopadů. Čtvrtá kapitola se věnuje zavádění norimberských zákonů na území tehdejšího protektorátu - území, které se stalo okupovanou oblastí nacistického Německa. Stěžejní kapitolou celé bakalářské práce je kapitola pátá věnující se analýze ohlasů norimberských zákonů v dobovém československém tisku.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses