Školní mládež a turistika - Přechová, Barbora; Jarolímková, Liběna; Havelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zabývá pozitivním vlivem pěší turistiky a s ní spojeným pobytem v přírodě během základního a středního vzdělávání v kontextu dnešní znalostní společnosti. Zkoumá, jakým způsobem by bylo možno pěší turistiku zařadit jako součást vzdělávání do českých škol a navrhuje k tomu účelu projekt podle obdobného německého vzoru, jehož realizátorem by mohl být Klub českých turistů. Následně tento projekt podrobuje studii proveditelnosti v českém prostředí, v níž dochází k závěru, že legislativa ČR ani Rámcové vzdělávací programy provedení projektu nebrání, avšak popisuje některé další možné problémy při realizaci. Nakonec jsou v práci navrženy metody, pomocí kterých by se dala hodnotit efektivnost projektu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses