Integrace muslimských menšin ve vybraných zemích západní Evropy - Liscová, Karolína (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá integrací muslimských menšin v Německu a Velké Británii. Hlavním cílem je zhodnotit, do jaké míry jsou muslimové v těchto zemích integrováni a jaké jsou potíže a překážky pro úspěšnou integraci. Práce definuje různé přístupy k integraci a vývoj migračních politik. Dále se zabývá rozdíly mezi kulturou evropskou a islámskou a možnými střety mezi těmito kulturami. V druhé části analyzuje vývoj imigračních a integračních politik Německa a Velké Británie. Za použití vybraných faktorů je analyzována úroveň integrace muslimů do většinové společnosti Německa a Velké Británie.