Integrace muslimských menšin ve vybraných zemích západní Evropy - Liscová, Karolína; Kochan, Jan, 1977-; Žáková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá integrací muslimských menšin v Německu a Velké Británii. Hlavním cílem je zhodnotit, do jaké míry jsou muslimové v těchto zemích integrováni a jaké jsou potíže a překážky pro úspěšnou integraci. Práce definuje různé přístupy k integraci a vývoj migračních politik. Dále se zabývá rozdíly mezi kulturou evropskou a islámskou a možnými střety mezi těmito kulturami. V druhé části analyzuje vývoj imigračních a integračních politik Německa a Velké Británie. Za použití vybraných faktorů je analyzována úroveň integrace muslimů do většinové společnosti Německa a Velké Británie.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses