Úpadkové trestné činy - Kňourková, Ivana; Moravec, Tomáš, 1983-; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá úpadkovými trestnými činy. Cílem této práce je zhodnocení dostatečnosti právní úpravy trestního zákoníku. Zkoumaným kritériem je potvrzení či vyvrácení hypotézy, zda trestní právo má být použito jako prostředek určený k sankcionování jen velmi závažných trestných činů. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje základní pojmy z trestního práva hmotného. Druhá kapitola je zaměřena na výklad pojmů souvisejících s úpadkovými trestnými činy. Třetí kapitola se zabývá jednotlivými úpadkovými činy. Čtvrtá kapitola pojednává o úpadkové kriminalitě spáchané na území České republiky, kdy konec kapitoly je věnován zhodnocení dostatečnosti právní úpravy.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses