Analýza příjezdového cestovního ruchu z Čínské lidové republiky do České republiky - Marková, Jana; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce přináší analýzu příjezdového cestovního ruchu z Čínské lidové republiky do České republiky. Záměrem je postihnout dosavadní vývoj a analyzovat současný stav incomingu z ČLR z různých aspektů. Text definuje základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, jako například: cestovní ruch, účastník cestovního ruchu, typologie cestovního ruchu, příjezdový cestovní ruch, destinace a marketing destinace. Dále text zpracovává statistické údaje týkající se příjezdů, přenocování a výdajů čínských návštěvníků v ČR. Uvedena je též charakteristika Číňanů jako turistů, jejich očekávání, zvyky a požadavky. Zároveň na základě pozorování trhu a nabídky služeb a produktů cestovního ruchu jsou popsány nedostatky a přednosti ve vztahu k čínské klientele. Součástí práce je též shrnutí prezentace ČR na zdrojovém trhu. Studie navrhuje možná opatření, která by zvýšila úroveň spokojenosti Číňanů v destinaci.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses