Genocida ve Rwandě a role OSN - Viterová, Kristina; Kochan, Jan, 1977-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá rolí OSN v průběhu genocidy ve Rwandě v roce 1994. Cílem je identifikovat selhání, kterých se OSN dopustila a případně navrhnout možné scénáře, podle kterých se měla organizace řídit, aby tamnímu masakru předešla či minimalizovala jeho následky. V teoretické části představím teorii mírových misí OSN a fungování systému OSN se zaměřením na Radu bezpečnosti a Sekretariát OSN. V praktické části se zabývám samotnou genocidou ve Rwandě a analýzou reakce OSN na varování a následné masakry. V poslední kapitole jsou shrnuty klíčové události, ve kterých v průběhu genocidy OSN pochybila.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses