Veřejné dražby a dražby soudních exekutorů - Ondráček, Tomáš (2016)
Věřitel má možnost uspokojit svou pohledávku nejen s pomocí soudního exekutora, ale i s dražebníkem veřejných dražeb. Dle mého názoru je první z těchto možností využívána daleko více, jelikož veřejnost nezná výhody veřejných dražeb. Ve své bakalářské práci proto porovnávám veřejné dražby dle zákona o veřejných dražbách s dražbami soudních exekutorů dle občanského soudního řádu a exekučního řádu. V první a druhé části popisuji oba dražební systémy. V další části zdůrazňuji největší rozdíly těchto systémů. V poslední části zhodnocuji vybrané prvky, vysvětluji klady a zápory obou systémů a navrhuji možné úpravy k větší efektivitě dražeb.