Veřejné dražby a dražby soudních exekutorů - Ondráček, Tomáš; Štěpánek, Petr; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Věřitel má možnost uspokojit svou pohledávku nejen s pomocí soudního exekutora, ale i s dražebníkem veřejných dražeb. Dle mého názoru je první z těchto možností využívána daleko více, jelikož veřejnost nezná výhody veřejných dražeb. Ve své bakalářské práci proto porovnávám veřejné dražby dle zákona o veřejných dražbách s dražbami soudních exekutorů dle občanského soudního řádu a exekučního řádu. V první a druhé části popisuji oba dražební systémy. V další části zdůrazňuji největší rozdíly těchto systémů. V poslední části zhodnocuji vybrané prvky, vysvětluji klady a zápory obou systémů a navrhuji možné úpravy k větší efektivitě dražeb.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses