Česko-mexické a mexicko-české kulturní standardy ve studijním prostředí - Bendová, Ivana; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Hlavním cílem práce je definovat česko-mexické a mexicko-české kulturní standardy ve studijním prostředí a zjištěné skutečnosti porovnat s teorií kulturních standardů Ivana Nového. Identifikace kulturních standardů je zkoumána na základě metody kulturních standardů Alexandera Thomase spočívající v analýze opakujících se konfliktních situací. Data pro analýzu byla sesbírána prostřednictvím hloubkových rozhovorů s Čechy mající studijní zkušenost v Mexiku a Mexičany se studijní zkušeností v České republice. Výzkum si klade za úkol nalézt a určit rozdíly v přístupu k času, vnímání autorit a odlišnosti role vzdělávání pro Mexičany a pro Čechy. Na základě výzkumu jsou stanoveny doporučení pro Čechy, kteří se chystají studovat v Mexika a doporučení pro Mexičany plánující studijní pobyt v České republice.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses