Právní úprava potravin nového typu v rámci EU - Šálková, Lucie (2016)
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky. Dalším bodem praktické části je judikatura zabývající se touto problematikou.