Právní úprava potravin nového typu v rámci EU - Šálková, Lucie; Grmelová, Nicole, 1975-; Vavrečka, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky. Dalším bodem praktické části je judikatura zabývající se touto problematikou.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses