Právní aspekty ekonomické intergrace EU a Euroasijské hospodářské unie - Pestereva, Yelizaveta; Grmelová, Nicole, 1975-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato práce se zabývá analyzou dvou velkých integračních seskupení- Evropské unie a Euroasijské hospodářské unie (EAHU). Cílem práce je zkoumání dílčích postupů, které uplatňovaly tyto subjekty na každé etapě svého integračního procesu s důrazem na to, jak zkušenosti EU ovlivnily vývoj integrace EAHU. V první kapitole je popsána historie vzniku a vývoje EU z právního a institucionálního hlediska. Jsou zohledněny nejdůležitější smlouvy přijaté na každém stupně integrace. Druhá kapitola projednává o tom, jak integrační procesy na území bývalého Sovětského svazu se vyvíjely až do vzniku EAHU v roce 2015. Třetí kapitola se zabývá porovnáním popsáných procesů ve dvou regionech, hledáním společných rysů a zhodnocením perspektiv spolupráce mezi uniemi.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses