Aféra Dieselgate, její bezprostřední důsledky a možná řešení - Plaček, Jan; Černá, Iveta, 1979-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato práce se zabývá tématem emisního skandálu německého koncernu Volkswagen. První kapitola analyzuje současnou situaci v automobilovém průmyslu na základě dat z roku 2014 v porovnání s rokem předchozím. Nejdříve z celosvětového pohledu, poté v EU a organizaci EFTA a v neposlední řadě v České republice. Ve druhé kapitole je popsána aféra "Dieselgate", pozadí skandálu a jeho odhalení. Práce se zaměřuje na důsledky kauzy nejen na koncern Volkswagen, ale také na celý automobilový průmysl. Poté nabízí několik možností, jak by německá automobilka při řešení tohoto skandálu mohla postupovat.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses