Zahraniční obchod EU s vínem s důrazem na ČR - Dvořáková, Daniela; Černá, Iveta, 1979-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraničním obchodem Evropské unie s vínem s důrazem na Českou republiku. Hlavním cílem mé bakalářské práce je charakterizovat mikroprostředí a makroprostředí vinařské firmy pomocí analýzy PEST a také zhodnotit silné a slabé stránky a příležitosti a hrozby pomocí analýzy SWOT. Jako dílčí cíl jsem si stanovila zodpovězení otázky: konkurenceschopnost tradičních producentů a exportérů vína roste, nebo klesá? První kapitola obsahuje teoretická východiska pro zpracování zbývajících dvou kapitol. Jedná se o zeměpisná označení, pravidla pro výsadbu vinné révy v EU, mezinárodní konkurenceschopnost a metodiku použitých analýz. Druhá kapitola se zabývá trhem s vínem v EU, zemích Nového světa a ČR. Ve třetí kapitole je analyzována vinařská firma VINICOLA, s.r.o. pomocí PEST a SWOT analýzy. Po zhodnocení jejích silných a slabých stránek a také příležitostí a hrozeb jsou v závěru kapitoly uvedena doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses