Investiční pobídky v Singapuru - Vasev, Alexander (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit Singapur z hlediska přímých zahraničních investic, investičních pobídek, poskytnout čtenáři přehled o těchto nástrojích podpory investic obecně a ve světě. V průběhu práce jsou také popisovány jednotlivé druhy investičních pobídek ve světě, metody jejích hodnocení a je dán náhled na tento jev ze strany států a investorů. Je daná ekonomická charakteristika Singapuru, jsou zvýrazněny silné a slabé stránky z hlediska investic. Hypotéza zní: Singapur je vhodným místem pro umístění investic díky programům investičních pobídek a singapurské konkurenceschopností a je ověřovaná pomocí analýzy existujících investičních pobídek v daném státu a jeho silných a slabých stránek. Závěr práce pojednává o tom pro jaké průmysly a odvětví je Singapur atraktivní destinací pro investování.