Investiční pobídky v Singapuru - Vasev, Alexander; Černá, Iveta, 1979-; Müller, David, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit Singapur z hlediska přímých zahraničních investic, investičních pobídek, poskytnout čtenáři přehled o těchto nástrojích podpory investic obecně a ve světě. V průběhu práce jsou také popisovány jednotlivé druhy investičních pobídek ve světě, metody jejích hodnocení a je dán náhled na tento jev ze strany států a investorů. Je daná ekonomická charakteristika Singapuru, jsou zvýrazněny silné a slabé stránky z hlediska investic. Hypotéza zní: Singapur je vhodným místem pro umístění investic díky programům investičních pobídek a singapurské konkurenceschopností a je ověřovaná pomocí analýzy existujících investičních pobídek v daném státu a jeho silných a slabých stránek. Závěr práce pojednává o tom pro jaké průmysly a odvětví je Singapur atraktivní destinací pro investování.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses