Postkonfliktní rekonstrukce Kosova (případová studie socioekonomická oblast) - Janouškovec, Jiří; Dubský, Zbyněk, 1974-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této bakalářské práce je za pomoci vhodných socioekonomických ukazatelů zhodnotit úspěšnost dosavadní postkonfliktní rekonstrukce v Kosovu. Analýza byla provedena primárně z dat Světové banky, jíž je Kosovo od roku 2009 členem, a soustředila se na vývoj ukazatelů v čase a na jejich kvantitativní a kvalitativní zhodnocení. Údaje a data byla čerpána také z databáze Eurostatu, publikací Evropské komise a Mezinárodního měnového fondu. Výsledek práce přináší přehled současné socioekonomické situace v zemi a dochází k závěru, že je stav kosovské ekonomiky a společnosti stále neuspokojivý. V zemi je nadále přítomno násilí a vztah mezi kosovskými Albánci a Srby zůstává být napjatý. Autorem vytvořený teoreticko-metodologický rámec je možné použít při dalším výzkumu Kosova a jeho aplikováním na postkonfliktní rekonstrukce v jiných zemích.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses