Využití online distribučních cest u vybraného ubytovacího zařízení - Čermák, Tomáš (2016)
Bakalářská práce se zabývá online distribučními cestami, které využívá vybraný hotel. Teoretická část přibližuje fenomén e-business a jeho konkrétní část e-commerce. Dále charakterizuje online trh cestovního ruchu a věnuje se současným trendům, které v současnosti ovlivňují svět online cestovního ruchu. Charakterizuje také typy online distribuce, na což navazuje praktická část, kde se analyzují primární data získaná z hotelu Vinohrady. Komparací dat pak práce zjišťuje, který z online distribučních kanálů je nejvyužívanější a který naopak nepřináší žádný užitek. V závěru jsou předneseny návrhy na optimalizaci online distribuce.