Význam Letiště Leoše Janáčka Ostrava pro rozvoj cestovního ruchu - Ostřanská, Barbora (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou významu Letiště Leoše Janáčka Ostrava pro rozvoj cestovního ruchu. Cílem práce, jak již název napovídá, je zmapovat potenciál sledovaného letiště a jeho význam pro cestovní ruch. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola je zaměřena na dopravu obecně a její roli v cestovním ruchu. Druhá kapitola se zabývá leteckou dopravou, její charakteristikou a infrastrukturou. Důležitou součástí letecké infrastruktury je i letiště, které je předmětem třetí kapitoly. Čtvrtá kapitola se věnuje Letišti Leoše Janáčka Ostrava a analyzuje všechny jeho stránky. Poslední kapitola interpretuje zjištěné výsledky na základě dotazníkového šetření.