Vývoj crowdfundingu v české republice - Šišková, Kristýna (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji crowdfundingu, alternativního způsobu financování projektů, v České republice od jeho vzniku až po současnost. Úvodní část práce se zabývá teoretickým vymezením pojmu crowdfunding. V druhé části je věnován prostor pro popis vývoje jak zahraniční, tak české crowdfundingové scény. Praktická třetí část dále identifikuje faktory mající vliv na úspěšnost projektu vč. konkrétních ukázek. Následující kapitola poté zkoumá příklady úspěšných projektů na základě výpovědí od jejich tvůrců. Předposlední kapitola se zabývá průzkumem povědomí o crowdfundingu mezi českou veřejností. Závěrem jsou vyjmenovány očekávané trendy a možný budoucí vývoj crowdfundingových platforem.