Vývoj crowdfundingu v české republice - Šišková, Kristýna; Khelerová, Vladimíra, 1961-; v, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji crowdfundingu, alternativního způsobu financování projektů, v České republice od jeho vzniku až po současnost. Úvodní část práce se zabývá teoretickým vymezením pojmu crowdfunding. V druhé části je věnován prostor pro popis vývoje jak zahraniční, tak české crowdfundingové scény. Praktická třetí část dále identifikuje faktory mající vliv na úspěšnost projektu vč. konkrétních ukázek. Následující kapitola poté zkoumá příklady úspěšných projektů na základě výpovědí od jejich tvůrců. Předposlední kapitola se zabývá průzkumem povědomí o crowdfundingu mezi českou veřejností. Závěrem jsou vyjmenovány očekávané trendy a možný budoucí vývoj crowdfundingových platforem.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses