Konkurenceschopnost ČR - Malínek, Vít; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zabývá konkurenceschopností České republiky a jejím jednotlivým částem. V teoretické části bakalářské práce je pojem konkurenceschopnost vysvětlen a zároveň jsou popsány způsoby jejího hodnocení a měření. Vysvětlen je způsob, jakým organizace Světové ekonomické fórum hodnotí konkurenceschopnost států ve vydávaném dokumentu zvaném The Global Competitiveness Report, a jsou uvedeny jednotlivé pilíře tohoto hodnocení. V praktické části jsou výsledky hodnocení konkurenceschopnosti popsány jak z hlediska kvantitativních ukazatelů, tak také kvalitativních. V dalších částech této práce je zmíněno postavení České republiky v žebříčku konkurenceschopnosti, který je vydávaný organizací Světové ekonomické fórum, zároveň je konkurenceschopnost České republiky porovnána s jinými evropskými státy. Pozornost je také věnována aktuální situaci ČR, odhalení nejslabších míst z hlediska konkurenceschopnosti, dokumentům a příležitostem, které mají za cíl konkurenceschopnost České republiky zvýšit. Cílem této práce je pochopení pojmu konkurenceschopnosti státu a celková analýza konkurenceschopnosti České republiky.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses