Ekonomická diplomacie Číny ve vztazích s vybranými latinskoamerickými státy - Jeschkeová, Karolína (2016)
Tato práce se věnuje ekonomické diplomacii Číny. Jejím hlavním cílem je zhodnotit dopady ekonomické diplomacie Číny na Latinskou Ameriku a odpovědět tak na výzkumnou otázku, zda je spolupráce těchto dvou aktérů vzájemně prospěšná, či zda přítomnost Číny ohrožuje budoucí vývoj regionu. Práce je dělena na teoreticko-metodologickou část, kde je představen pojem ekonomická diplomacie. Analytická část se zaobírá specifiky čínské ekonomické diplomacie a jejímu aplikování na Latinskou Ameriku. V případové studii je pak problematika důkladněji rozebrána na spolupráci Číny s Brazílií.