Ekonomická diplomacie Číny ve vztazích s vybranými latinskoamerickými státy - Jeschkeová, Karolína; Kochan, Jan, 1977-; Melounová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato práce se věnuje ekonomické diplomacii Číny. Jejím hlavním cílem je zhodnotit dopady ekonomické diplomacie Číny na Latinskou Ameriku a odpovědět tak na výzkumnou otázku, zda je spolupráce těchto dvou aktérů vzájemně prospěšná, či zda přítomnost Číny ohrožuje budoucí vývoj regionu. Práce je dělena na teoreticko-metodologickou část, kde je představen pojem ekonomická diplomacie. Analytická část se zaobírá specifiky čínské ekonomické diplomacie a jejímu aplikování na Latinskou Ameriku. V případové studii je pak problematika důkladněji rozebrána na spolupráci Číny s Brazílií.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses