Komparace vnitřní struktury akciové společnosti české právní úpravy se slovenskou právní úpravou z pohledu dualistického systému - Svobodová, Marie; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá vnitřní strukturou akciové společnosti. Zakladatelé mají v rámci České republiky možnost si zvolit buď dualistický, nebo monistický systém vnitřní struktury akciové společnosti. Tato práce je zaměřena pouze na dualistický systém zahrnující tři obligatorně volené orgány, a to valnou hromadu, představenstvo a dozorčí radu. Cílem je porovnat tyto orgány v rámci dvou právních předpisů, tedy zákona o obchodních korporacích v České republice a obchodného zákonníku na Slovensku. Práce se snaží poukázat na rozdíly mezi těmito dvěma právními předpisy a vyvodit z nich jisté výhody či nevýhody.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses