Význam obalů a jejich postavení v marketingových komunikacích - Krol, Anastasiia (2016)
Práce řeší problematiku postavení obalů v marketingových komunikacích. První část se zabývá postavením obalů v marketingové teorii a vymezením funkcí obalu. Druhá část je věnována legislativní úpravě obalové problematiky, výzkumu vlivu obalu na chování spotřebitele pomocí dotazníkového šetření a přínosy obalů jako konkurenční výhody v praxi. Z práce vyplývá, že psychologická účinnost obalů ovlivňuje nákupní chování a je efektivním nástrojem pro budování povědomí o značce. V závěru jsou všechny poznatky shrnuty.